BURSA / YENİŞEHİR - Aydoğdubey İlkokulu

KİTAP OKUMA YARIŞMASI

Bu yarışma amacı teknolojinin gelişmesiyle kitaplardan uzaklaşan öğrencilerimize tekrar kitapları sevdirmek, hayal etme, yorumlama, okuduğunu anlama becerilerini tekrar kazandrmak, varolan becerilerini geliştrmek, ufuklarını genişletmek, kitap okumayı eğlenceli hale getirerek kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okuyarak farklı dünyaları keşfedip kendi dünyalarını zenginleştirebileceklerini, kitap okumanın zihinsel gelişimlerine, akademik başarılarına, anlama ve ifade etme güçlerine katkı sağlaması gibi sayısız faydasının olduğunu göstermektir. Kitap okuma yarışması ile hem öğrencileri kitap okuma yönlendirmek hem de okulumuzda gündem oluşturmak amaçlanmıştır.

AYDOĞDUBEY İLKOKULU

“WİFİ’YE DEĞİL KİTABA BAĞLAN”

KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAME ve UYGULAMA

KILAVUZU

1. 1.      YARIŞMANIN AMACI

1. 2.      YARIŞMANIN KONUSU VE ŞEKLİ
  • Yarışmanın konusu "kitap okuma alışkanlığı kazandırmak" olup yarışma; Aydoğdubey İlkokulunda öğrenim gören öğrenciler tarafından yaşlarına ve gelişimlerine uygun çocuk kitaplarını kapsayacaktır.
  • Yarışmada her ay bir veya iki kitap belirlenecek ve ay sonunda bu kitaplarla ilgili sorular hazırlanıp online değerlendirme yapılacaktır.
  • Yarışmaya, belirtilen ayda, seçilen kitabı okuyan tüm Aydoğdubey İlkokulu öğrencileri başvurabilecektir. Öğrencinin kitabı okuması ve yapılacak değerlendirmeye katılması başvuru için yeterli olacaktır..
  • ·         Yarışmanın duyurusu ile ilgili hazırlanan afişler, okulun web sayfasında, sosyal medya sayfasında ve  veli whatsup gruplarında yayınlanacatır.. Afişler, duyuru, kitap bilgileri, yarışma ile ilgili web sitesi olan https://aydogdubey.meb.k12.tr/ adresinde de dijital olarak yer alacaktır. Bu afişler okullarda görünür yerlere asılarak öğrencilere yarışmanın duyurusu yapılacaktır.
  • Yarışma Aydoğdubey İlkokulu müdürlüğü sorumluluğunda, oluşturulan komisyonun koordinasyonunda yürütülecektir.
  • Aydoğdubey İlkokulu Öğrencileri, okul yarışma yürütme komisyonunda görevli öğretmenler tarafından hazırlanan sorulara önceden belirlenmiş tarih ve saatte, Sınıf öğretmenlerinin Veli whatsup grupları aracılığı ile paylaşacağı linke tıklayarak yarışmaya online olarak katılacaktır.
  • Aydoğdubey İlkokulu Yarışma yürütme komisyonu tarafından belirtilen takvim dâhilinde belirlenen zaman dilimlerinde sistem üzerinden dereceye giren öğrenciler belirlenecektir.
  • Yarışma belirlenen tarih ve saatte başlatılacak ve belirlenecek zaman aralığında tamamlanacaktır.

1. 3.      KİTAPLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
  • Yarışma ile ilgili değerlendirme, okulda müdür yardımcısı ve sınıf öğretmenleri tarafından  kurulacak yarışma komisyonunun hazırlayacağı soruların Google Formlar yardımıyla test şekline getirilmesiyle oluşan linkin velilerle paylaşılarak belirlenen tarih ve saatte öğrencilerin online olarak soruları yanıtlaması şeklinde yapılacaktır
  • Öğrenciler Sınıf Öğretmenleri tarafından önceden duyurusu yapılan tarih ve saatte velilerine gönderilen değerlendirme linkine tıklayarak kitapla ilgili soruları görecekler. Ad Soyad ve sınıflarını yazarak başlayacaklar ve belirlenen süre içinde değerlendirmeyi bitireceklerdir. Değerlendirmeyi tamamladıktan  sonra ya da kendilerine ayrılan sürenin bitmesine az bir zaman kala (yetiştiremediği soru kalsa bile) “Gönder” butonuna basıp değerlendirmeyi tamamlamış olacaklar. Tüm sorular işaretlendikten sonra “Gönder” butonuna basılmadan yapılan cevaplamalar dikkate alınmamaktadır.

1. 4.      YARIŞMA TAKVİMİ

OKUL KOMİSYONU SEÇİMİ

18 ARALIK 2023

OKUL KOMİSYONUN KİTAPLARI BELİRLEMESİ

19 -20 ARALIK 2023

OKUL KOMİSYONUNCA TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE YARIŞMA HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILMASI.

25 ARALIK -29 ARALIK

ONLİNE SINAVIN YAPILMASI