BURSA / YENİŞEHİR - Aydoğdubey İlkokulu

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Bilet 100 Kitap

Bu yıl "Bir Bilet Bir Kitap" projemizi Cumhuriyemizin 100. yılına özel "100 Kitap 100 Bilet" olarak tüm öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştiriyoruz.

19-01-2024

“CUMHURİYET’İN 100. YILINDA 100 KİTAP 100 BİLET ” PROJESİ

TANIMLAR/AÇIKLAMALAR

1. Faaliyet Tanıtımı

Bursa / Yenişehir Aydoğdubey İlkokulu’nda Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında uygulanacak  proje ile öğrencilerimize sinema, tiyatro vb. yerlerde uyulması gereken kurallar  yerinde gösterilecek, sinema etkinliği düzenlenecek. Sinemada izletilen  TRT yapımı “Cumhuriyet” filminin konusu sebebi ile öğrencilerin Cumhuriyet’in ilanı, o dönemde yapılan çalışmalar ve yenilikleri tanımaları amaçlanırken ayrıca etkinlik için öğrencilere sembolik olarak kesilen sinema biletlerine karşılık “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kitap 100 Bilet” sloganı ile toplanacak kitapların okul kütüphanesinde yer bulacak. Kütüphanenin bu yöntemle zenginleştirilmesinin öğrencilerimiz tarafından fark edilmesini sağlayarak öğrencilerimizin toplum yararına katkı sağlama davranışları geliştirilmiş olacaktır.

Faaliyetin Uygulanacağı Yerler

Sosyal Etkinlikler Kapsamında bu proje Bursa-Yenişehir Şht. Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi Sinema salonunda uygulanacaktır.

1. 2.      Faaliyet Maliyeti

Proje maliyeti yoktur.

1. 3.      Faaliyet Ortakları

.

Proje; Bursa Yenişehir Aydoğdubey İlkokulu ve Bursa Yenişehir Belediyesi tarafından yürütülecektir.

1. 4.      Amaçlar

1. Öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyetinin kurmaya çalışan Kuvayi Milliye yi tanımalarını ve anlamalarını sağlamak.
  2. Öğrencilerimizin Cumhuriyet’in ne şartlar altında, nasıl ilan edildiğini ve Cumhuriyetle birlikte yapılan inklapları görmelerini sağlamak.
  3. Öğrencilerimizin toplumsal yaşama becerilerini kazanmalarını sağlamak
  4. Öğrencilerimizin sinema, tiyatro vb. yerlerde uyulması gereken kuralları öğrenmelerini sağlamak
  5. Öğrencilerimizin arkadaşlarıyla film izleyerek sosyal yönden gelişmelerini sağlamak.
  6. Öğrencilerimizde kitabı sevme ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.
  7. Öğrencilerimizin kitap seçimlerini çeşitlendirmek.

1. 5.      Gerekçelendirme

Proje, öncelikle Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyetin öğrencilerimiz tarafından anlaşılmasını, ülkemiz için getirdiği yeniliklerin farkına varmalarının sağlanmasını  ve eğitimde fırsat eşitliğini uygulamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılında  hayat geçirilen “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” ya da “mevcut kütüphanlerin zenginleştirilmesi” hedefleri doğrultusunda Aydoğdubey İlkokulu Kütüphanesindeki kitap çeşitliliğini artırmak için gerçekleştirme gereği duyulmuştur.

Sosyal Etkinlik projemizin içeriği ve uygulama biçimi yukarıda anılan hedef ve gerekçeler doğrultusunda organize edilecektir. Projenin sosyal  etkinlikler boyutu, öğrencilerin arkadaşlarıyla ilişkilerini geliştirmek ve toplum yararına katkı sağlamaktır. İzletilen filmin konusu ile bulunduğumuz haftanın (Cumhuriyet’in 100. Yılı Haftası) önemine dikkat çekilecektir.

Proje kapsamında Öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyetinin kurmaya çalışan Kuvayi Milliye yi taniyacaklar ve anlayacaklar. Cumhuriyet’in ne şartlar altında, nasıl ilan edildiğini ve Cumhuriyetle birlikte yapılan inklapları görecekler. Toplumsal yaşama becerilerini kazanacaklardır. Sinema, tiyatro vb. yerlerde uyulması gereken kuralları öğreneceklerdir. Arkadaşlarıyla film izleyerek sosyal yönden gelişmelerini sağlamak. Kitabı sevme ve kitap okuma alışkanlığı kazanacaklardır. Kitap seçimlerini çeşitlenecektir.

Proje kapsamında Aydoğdubey İlkokulu Öğretmen ve Öğrencileri birlikte proje yürütme alışkanlığı kazanacaklardır.

1. 6.      Alt Faaliyetlerin Ayrıntılı Açıklaması

1. Proje kapsamında Sınıf Öğretmenleri tarafından Aydoğdubey ilkokulu okul müdürlüğüne, izletilmek istenilen film için ilçemiz belediyesinden Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde bulunan  Sinema salonunda yer ve zaman ayarlaması adına randevu alınması talebi ile dilekçe verilecektir.
  2. Proje afişi ve bilet oluşturulacaktır.
  3. Projeye katılacak öğrenciler tespit edilecek ve öğrencilerin velilerinden muvafakat name alınacaktır.
  4. Kitap kumbarası hazırlanarak öğrencilerin getirdikleri kitaplar bu kumbarada biriktirilecek.
  5. Gezi planı yapılacaktır.

Süre ve Faaliyet Planı

Alt Faaliyetler

Aylar 2023-2024

Uygulayıcı

EKİM

KASIM

ARALIK

OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

Faaliyet Programının Hazırlanması

Programın  Duyurusu

Koordinatör Öğretmen ve öğrencilerle toplantı

Faaliyetin başlaması ve süresi

1. 7.      Beklenen Sonuçlar

1. Beklenen Etki

1. Öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyetinin kurmaya çalışan Kuvayi Milliye yi tanıyacak ve anlayacak.
  2. Öğrencilerimiz Cumhuriyet’in ne şartlar altında, nasıl ilan edildiğini ve Cumhuriyetle birlikte yapılan inklapları görecekler.
  3. Öğrencilerimiz toplumsal yaşama becerilerini kazanacaklar.
  4. Öğrencilerimiz sinema, tiyatro vb. yerlerde uyulması gereken kuralları öğrenecekler.
  5. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla film izleyerek sosyal yönden gelişecekler.
  6. Öğrencilerimiz kitabı sevme ve kitap okuma alışkanlığı kazanacaklar.
  7. Öğrencilerimiz kitap seçimlerini çeşitlendirecek.

1.  Somut Çıktılar

1. Programa katılmış ve devam etmiş öğretmen ve öğrencilere  hatıra biletleri verilecek.
  2. Tüm aşamalar sosyal medya ve Aydoğdubey İlkokulu resmi internet sayfasından yayınlanacak

1.  Çarpan Etkisi

1. Öğrencilerimize Cumhuriyetin Önemifark ettirilip ve Kitap Sevgisi kazandırılıcak.

Söz konusu bu proje 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ekim ayında yürürlüğe girecektir.

İsmail Hakkı UZUN

Md. Yrd.